Jaha, då var det dags. Imorgon ska vi köpa en ny bil. Det har inte varit helt lätt att komma överens om vilken bil vi ska ha. Monica vill gärna ha en begagnad Volvo V70, medan jag menar att vi kan skaffa något lite roligare än så. På många sätt förstår jag henne. Det är praktiskt, billigt och säkert. Framförallt är det väl just billigt. Går man bara efter säkerhet finns det väl bättre modeller idag. En stor anledning till att hon vill ha just den är att vår gemensamma kompis säljer just en sådan.

 

Jag däremot, tycker att vi kan köpa en modernare bil. Visserligen känner ingen av oss för att lägga jättemycket pengar, då vi har en del andra utgifter just nu, men med ett billigt lån kommer inte bilen att bli särskilt dyr i månaden. För att övertala Monica letade jag efter sajter där man kan titta hur mycket lånen kostar, för att visa henne att det inte behöver bli så dyrt.

 

Jag ramlade in på en sida som hette Consector efter att ha sökt runt lite på nätet. Sidan var enkel att använda och hade till och med en lånekalkylator speciellt utformad för billån. Jag fyllde i ”Önskat lånebelopp”, vilket var 73 000 kronor, och en återbetalningstid på 8 år. Månadskostnaden för lånet blev då 940 kronor, vilket kändes som tillräckligt lågt för att Monica skulle gå med på det.

 

Hon var snarare inne på att vi inte alls behövde låna så mycket som 73 000 kronor. Där har hon också en poäng, i och med att vi har en del pengar sparade redan. Min tanke var att genom att lägga till 73 000 kronor till vårt sparkapital, har vi råd med en riktigt fin bil. En sådan där bil som känns riktigt rolig att kliva in i varje gång man ska någonstans.

 

Monica testade lånekalkylatorn själv istället. Hon knappade in 36 000 kronor med en återbetalningstid på två år. Det här ger oss en månadskostnad på 1 500 kronor, men vi blir ju inte skuldsatta särskilt länge då, och det blir ju billigare att betala tillbaka snabbare. Så en kort återbetalningstid är ju egentligen det bästa valet. Men jag antar att det inte blir någon värstingbil den här gången heller… Hur som helst blir det inte en begagnad V70 heller. Vi får se var vi landar någonstans. Om det blir en fin bil kan ni räkna med mängder av bilder här på bloggen.